Adventtikirkko.fi –sähköposti
– SELAIN

Prefer English?

Tässä kuvataan uuden (2015) adventtikirkko.fi –sähköpostin käyttöönotto SELAIMELLA (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome yms.).

@adra.fi, @kirjatoimi.fi, @nurmikoti.fi, @sdafin.org ja @toivonlinna.fi -domainien ohjeet ovat täällä.

Sähköpostin, kalenteritoiminnon, ym. saa toimimaan myös Windows ja Mac -tietokoneilla, Android, iPhone ja Lumia älypuhelimilla jne.

ALOITA TÄSTÄ SIVUSTA JOKA TAPAUKSESSA (ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN TÄYTYY TEHDÄ SELAIMELLA)

Jos sinulla on Windows-tietokone Windows 7,  8, 8.1 käyttöjärjestelmällä tai uudemmalla käyttöjärjestelmällä, asenna Thunderbird näillä ohjeilla, tai käytä mahdollista Outlookia.

Jos käytät Mac -tietokonetta, voit asentaa sähköpostin ja kalenteritoiminnot Mail -ohjelmaan ja Kalenteriin, tai Outlookiin, jos sinulla on se käytössäsi.

Puhelimien sähköpostiasetuksissa tarvitset vain adventtikirkko.fi -sähköpostiosoitteesi, pysyvän salasanasi ja mahdollisesti palvelinosoitteen outlook.office365.com. Siinä voi Juha tai Orvo olla avuksi tarvittaessa, erillistä ohjetta ei ole.

Jos et saa sähköpostia ja/tai kalenteria toimimaan näillä ohjeilla, asenna koneellesi TeamViewer (Käynnistä maksuton täysversio, yksityiskäyttö) ja ota yhteyttä Juhaan tai Orvoon.

1. Salasana

Olet saanut kertakäyttösalasanan tekstiviestinä tai muuten.

2. Ensimmäinen kirjautuminen

Avaa sivu login.microsoftonline.com tai portal.office.com (Samat sivut. Kuva yllä. Tämä on jatkossakin osoite, jostä lähdet liikkeelle online-toiminnoissa). Kirjoita ruutuihin sähköpostiosoitteesi etunimi.sukunimi@adventtikirkko.fi –muodossa ja kertakäyttösalasanasi ja klikkaa "Kirjaudu sisään".

2. Muuta salasana

Sinulta kysytään salasana uudelleen (Old password) ja sitten sinua pyydetään keksimään uusi salasana ja kirjoittamaan se kahteen kertaan laatikoihin (Create new password ja Confirm new password. Käytä salasanaa, jossa on pieniä ja ISOJA kirjaimia sekä numeroita yhteensä vähintään 8 kappaletta.

Hyvä salasana ei muodostu oikeista sanoista. Salasanassa voi olla myös erikoismerkkejä, kuten +, % tai !

Salasanan oppii muistamaan niin, että ajattelee jonkun lauseen, josta poimii alkukirjaimet. Vaikka näin: "2 koiraa haukkuivat naapurin Penttiä ranskan kielellä 5 kertaa." Vastaava salasana olisi: 2khnPrk5k

Jos haluaa muistaa kaikki eri salasanansa ulkoa voi tehdä näin:

  1. Valitse vaikea salasanarunko: esim. rZw5ha
  2. Lisää runkoon muutama kirjain siitä palvelusta, jonka salasana on kyseessä:
    Esim. Microsoft -salasanassa on kolme kirjainta (m, i ja c) salasanaan liitettynä vaikka yksi ensimmäisenä ja loput kaksi viimeisenä: mrzw5haic. Vastaava Gmail -salasanasi olisi grZw5hama jne.
  3. Salasanarungon alkaa muistaa ulkoa pian ja sitten vaan aina miettii ne muut (kolme?) kirjainta.3. Aseta aikavyöhyke

Seuraavaksi järjestelmä kysyy aikavyöhykkeen (kuva yllä). Valitse Helsinki.

4. Ala käyttää sähköpostiasi ja vähitellen muitakin toimintoja

Eri osioiden välillä voi liikkua vasemman yläkulman ruudukolla (kuva yllä).

Lopuksi kirjaudu ulos palvelusta klikkaamalla oikean yläkulman henkilöhahmoa ja valitsemalla "Kirjaudu ulos" (kuva yllä).